fredag, maj 29, 2009

Trevlig pingst helg!

Har gått min första inskolningsdag på BB i dag. När jag bokade in den här helgen tänkte jag inte på att det var pingst och att det i helgen ska slås värmerekord här uppe i norr. De har lovat 30 grader och stor sol. Men men, det är ganska trevligt med inskolning och jag tror att det går ganska bra...

När jag kom hem från BB i eftermiddags berättade sambon att det vankades grillning, ett glas rött och fruktsallad till efterätt. En bra start på pingsten, fastän man jobbar.
Trevlig Pingst!

tisdag, maj 26, 2009

Snygg spalje

Grannen köpte en förra sommaren och jag är ruskigt avundsjuk. Tin Tree spaljé är riktigt snygg!

Gråsippa

Visst är den snygg, Signe Persson-Melins Gråsippa? Jag vet i alla fall att jag inte skulle tacka nej till en i varje storlek (28, 36 och 53 cm höga), men någon måste nog vara så vänlig och skänka dem till mig i present (allt för dyra för min plånbok: 4400, 6000 och 10600kr). För er som har de pengarna över och gärna klickar hem några redan i dag, så hittar ni dem här.

Alfons Åbergs helikopter

Visst har New Danish Moderns nya barnserie Play sneglat lite på Alfons Åbergs helikopter när de designade den här serien? Ser ni likheten?

måndag, maj 25, 2009

Weekend i Östersund

I fredags när sambon vakat av sina nattpass, satte vi oss i bilen för en lång dags färd mot Östersund. Vi skulle se min lillasyster gå på studentbal (jag var inbokad som sminkös och sedan visade det sig även frisör). När vi närmade oss Östersund hörde vi hur bilen framför levde om, vi tänkte "stackars dom, deras bil låter verkligen inte bra". Bilen svänger av och vi fortsätter framåt och det förskräckliga gnisslandet och skramladet kommer från vår bil! Det blev bogsering till verkstaden och en lång väntan där tusenlapparna seglade förbi framför ögonen. I dag har vi fått veta att vattenpumpen gått sönder och att försäkringen täcker...puh, vi behöver "bara" betala 5500kr i självrisk...
Jag som inte är vidare duktig på hår fick ändå till något som det båda flickorna blev nöjda med.

Annars så hade vi en trevlig helg. Fint väder. Besök hos fölen, svärmors häst väntar smått och på gården där hon vankar finns mängder av söta små föl.
Fika i badhusparken.

Utsikten från svärföräldrarnas hus...är myket avundsjuk, i vårt hus sträcker sig vyerna till grannens gräsmatta.

torsdag, maj 21, 2009

Josef Frank

Jag tycker att det här tyget är så himla snyggt, men 1290kr/m är lite för mycket för att vara värt det...eller vad tycker ni?

Ni hitter det hos Svenkt Tenn.

Cykeltur runt sjön

Vi har lyxen att bo nära Nydalasjön. I förrgår efter middagen tog vi en härlig cykeltur runt sjön, dotter satt i cykelsadeln medan jag och sambon trampade på. En härlig runda, ca 8km och platt hela vägen. Dessutom är utsikten underbar, fina små sommarhus och fri sikt mot sjön nästan hela rundan
Kärleksviken, underbar bad- och grillplats.

Underbaravyer

Fint sommarhus, miniversion av stort hus.

Nydalabadet.

fredag, maj 15, 2009

Trevlig helg!

Solen skiner och jag har fått fart på bloggen. En bra start på en härlig helg!

PS: den snygga bilden hittar ni i vanlig ordning hos Ceep Calm Gallery.

Nu så

Efter dagar av vitt och otillgänglighet löste det sig efter att jag skrivit ett inlägg...var för blir det så?

Vet inte vad som pågår

Har ingen aning om varför jag inte kommer åt min blogg, allt blir bara vitt, kan inte se nått...kan ni se min blogg?

måndag, maj 11, 2009

Nu har Cita-gumman somnat in


Nu springer Cita på de gröna ängarna och jag gråter, men innerst inne vet jag att hon har det bra där.

söndag, maj 10, 2009

Mysigt badrum

Jag vann ju en tävling för några veckor sedan. Det var Tjohalia med bloggen Inspirera mera som hade en tävling där man kunde vinna duschdraperi, badrumsmatta och handdukar (de var dock lite tunna, så har egen handuk som fanns i hushållet sedan tidigare) från Ilma of Sweden. Så här blev resultatet.


Nystädat

Nystädat och med färska blommor på bordet, då mår jag bra!


I sag skiner solen över Umeå, härligt! Något som känns lite mindre kul är att vii måste ta tag i förådet, städa så att spadar, pulkor och annat vintergrejs får plats. Känns lite småjobbigt att ta tag i det städprojektet, men när det är gjort kommer det att kännas underbart.

fredag, maj 08, 2009

Piteå havsbad

De sista två veckorna har det varit fullt ös från morgon till kväll. Planera föräldra utbildning, läsa på om preventivmedel, lämna på dagis, varit på praktik Har inte ens haft tid att pyssla här hemma. Städade för första gången på över två veckor i dag....man ser ju i alla fall skillnaden när det är gjort och va gott det luktar av grummes citronsåpa.


Förra helgen var vi på avkopplande week-end i Piteå havsbad. Vi for utan barn, det hade inte resten av besökarna gjort, så nästa gång vi åker iväg och vill vara barnfria blir det nog ett annat resmål. Men det bra service, bara lite fascinerad av den ålderdomliga inredningen på hotellrummet och matsalen, kanske dax för renovering?