lördag, februari 28, 2009

Village - I like!

En ledig helg, en härlig dag på stan utan egentliga mål eller måsten. Förutom en sväng på NK (nya konditoriet och inte nordiska kompaniet) för en hederlig fika. En liten sväng förbi Village blev det förstås, vem kan motstå den affären...och givetvis så följde något med hem. En snygg bit tyg blev det, ska få bli en kappa i TV-rummet (bilder kommer).

Lite julig bild kanske, men om ni bortser från granen och lägger till lite snö på gatan så är stan sig lik.

fredag, februari 27, 2009

Äntligen helg!

Färdig med praktik och i helgen ska jag bara vara ledig. Till veckan blir det tokplugga inför kommande tentor, men som sagt i helgen ska jag bara njuta av familjen och kanske lite tulpaner.

Trevlig Helg!

torsdag, februari 26, 2009

Tävling hos Tjohalia

Nu har alla chansen att vinna ett presentkort eller en snygg marimekkoskål från designonline hos Inspirera mera. Är själv supersugen på presentkortet, finns massor med saker jag spanat in hos designonline redan, nu är det bara att hoppas på vinst!

tisdag, februari 24, 2009

Fettisdag

Fettisdag och jag har lyckats trycka i mig två semlor, mums! Nu är det tänkt att man ska fasta, eller ska man fasta innan? Är semlan belöningen efter fastan? Jag fastar varken innan eller efter, njuter bara av semlan. Ska nog ta upp det där med träningen snart...

måndag, februari 23, 2009

Bowls with feet - och så lite anatomi

Söta skålar till bakning och annat smått och gott hittar man till överkomligt pris hos Pedlars, sex skålar kostar 29,25 pund. Någon som beställt från Pedlars någon gång?

I dag har jag haft en praktikledig dag. Har suttit framför datorn mest hela dagen och ägnat mig åt föreläsningar i den kvinnliga anatomin. Tycker att det är så tråkigt! Ja, jag vet att jag ska bli barnmorska och behöver kunna sånt. Tycker det är superkul och hyfsat lätta att plugga allt annat, men just anatomi är så tråkigt. Bara att trycka in, inget att förstå. Eller jo, man måste ju förstå hur allt hänger ihop, och det tror jag att jag gör. Men att kunna varje nerv, varje muskel och sena...bara sååååå tråkigt att lära sig. Ja ja, nu har jag nog gnällt färdigt om det. I morgon blir det praktik igen, hoppas på att få förlösa lite barn och kanske en och annan bloggkompis....

fredag, februari 20, 2009

Vill nog vara ledig nu

Hur kul det än är att ha praktik, speciellt på förlossningen, så börjar jag känna ett enormt behov av att vara ledig. Det tar på att praktisera, man ska vara på topp hela tiden, visa vad man går för och hjärnan går på högtryck för att memorisera allt man lär sig. Inte nog med att man är på praktik, så har man två tentor att plugga till (en v.10 och en v.11). Dessutom är hemmet i behov av lite damsugning etc. Jag tror att jag skulle vilja vara lite ledig, typ en vecka utan måsten när man bara får strosa på stan, pynta lite hemma, köpa hem lite tulpaner...

Men är i alla fall ledig i helgen, så liten tur på stan och några tulpaner till köksbordet ska jag nog hinnas med.


Den snygga elefanten, som skulle passa fint i dotters rum, kan man köpa hos inneonline.

onsdag, februari 18, 2009

Free birthing

Jag antar att det var fler än jag som såg programmet om Free birthing på 5:an i går. Vad säger jag om det då? Tycker att det är underbart att vissa väljer att föda hemma, men jag tycker också att det är fruktansvärt dumdristigt att välja att föda utan erfaren barnmorska närvarande. Man riskerar både sitt eget och barnets liv. Det finns en anledning till att mödra och barndödligheten är så låg i västvärden och det är att erfaren personal håller koll på mamma och barn under graviditet och förlossning. Men som sagt jag tycker att alla som vill och som har de rätta förutsättningarna ska kunna föda hemma, men med assistans av en barnmorska som är van hemförlossningar. I Västerbotten erbjuder landstinget den tjänsten och en av mina lärare assisterar vid hemförlossningar. Men innan en mamma godkänns för hemförlossning, måste hon genomgå vissa hälsokontroller etc, allt för att både mor och barn ska må bra och överleva.

Vad tycker ni andra som såg programmet?

söndag, februari 15, 2009

Kusmi the

Har sett Kusmi the, eller i alla fall de vackra burkarna, på bild i många bloggar. Har aldrig smakar thet själv, är det gott? Eller köper man det bara för den snygga burkens skull?

Hittade en webbshop som sålde bland annat Kusmi the, mysiga doftljus och mycket mer. Den heter Snirkla, väl värt ett besök.

lördag, februari 14, 2009

Alla hjärtans dag

En röd ros av sambon står fint placerad på ikea-skänken, tackar så mycket. Jag blev så glad. Andra saker som gör en glad är att efter vm-fiasko i utförsåkning, så börjar det svenska längd-skidlanslaget visa toppform inför vm, 1:a och 3:a i dag! Vårsolen börjar värma så smått och ett och annat takdropp har man sett och hört. I kväll blir det vin, bubbel och tapas framför melodifestivalen, kan man ha det bättre än så?

Endless heart nyckelring från Georg Jensen kan man köpa hos Danskdesign.

fredag, februari 13, 2009

Många små brokiga



Stina Wirsén har skrivit böckerna om många små brokiga, nu finns de söta, tokiga och i bland arga figurerna på lampor, tyger, kuddar och som tryck att köpa hos designonline. Många små brokiga är en av dotters favoriter, så kanske att ett par kuddar och ett snyggt tryck får ta plats i hennes rum.

Annars då? Jo är åter från Skellefteå, 20 förlossningar rikare, mycket kunskap och erfarenhet har man fått. Förlöste en trebarns-mamma härom natten. När vi pratade igenom förlossningen efteråt, så sa hon att det var den bästa förlossningen av alla tre. Inte annat än att man känner sig lite stolt.
Trevlig helg!

måndag, februari 09, 2009

Hittat en trevlig butik i Skellefteå

Under mina lediga stunder i Skellefteå hann jag ner på stan en sväng. Hittade många trevliga butiker, men den som tilltalade mig mest var nog Hemtrevnad som ligger vid torget. Så mycket fina tyger och smågrejs. Kunde inte hålla mig från att shoppa en vaxduk som ska får pryda köksbordet lite senare (typ när det börjar kännas som om våren är här). Spaljé heter tyget och kommer från Spira. Får visa bilder när den är på plats. Så alla som någon gång har vägarna förbi Skellefteå, precis som jag, kika in på Hemtrevnad!

Mycket snö


Vad har man gjort i helgen då? Jo man har skottat och skottat och skottat och sedan så har man skottat lite till. Det var många år sedan vi såg så här mycket snö i Umeå.

IKEA gör susen

Dotters rum har varit mer eller mindre kaos ända sedan vi flyttade in. För litet rum och för mycket grejer. Men sedan IKEAS leverans kom i förra veckan börjar det hända grejer. Ordning och reda är ledordet. Nu är bara ett litet hörn kvar på listan what to do, men tänkte att en Expedit hylla med åtta fack och lite backar borde åtgärda den sista röran bakom sängen. Så här såg skrivbordshörnan ut tidigare.

lördag, februari 07, 2009

Melodifestivalen

Jag hejar på Emilia!

fredag, februari 06, 2009

En ledig helg

Har varit i Skellefteå och förlöst barn sedan förra torsdagen, man kan säga att det föds gott om barn i Skellefteå just nu! Har fått jobba en hel del, har varit lite jour, när det kommer in ett som är i aktiv förlossning, har jag blivit inringd. Har förlöst 8 barn och assisterat vid ett kejsarsnitt. Det är en sådan ära och så himla kul att vara med när ett barn föds!

Eftersom detta är, tror jag i alla fall, en inredningsblogg måste jag ju visa en bild på landstingsrummet jag bor i....lägg märke till lampan som sår på skrivbordet.