tisdag, november 27, 2007

Efter adventsstädning


Har storstädat hela huset i dag, kan berätta att det behövdes. Men adventspyntet kommer inte upp förän på söndag, man ska hålla hårt i sina traditioner.

Nu ska jag njuta av en kopp glögg och en pepparkaka med lite mjukädelost på, mums!

måndag, november 26, 2007

Nu har mattan jag beställde för en månad sedan kommit

Efter en månads väntan har mattan jag beställde kommit. Jag antar att man inte ska klaga så mycket när den bara kostade 300 kr, men när man köper nått nytt vill man ju gärna ha det på en gång, otålig som man är. Ett bra köp, en fin matta som pryder sin plats. Nu fattas bara en snygg fåtölj och ett litet brickbord, har redan spanat in bra alternativ på Village (hittade inga bilder).

PS: Den lilla svarta klumpen i hörnet är vovven som tar sig en lur.

tisdag, november 20, 2007

Lunch för två

I bland när dotter är på dagis och sambon och jag har en förmiddag tillsammans brukar vi ta en lunch på stan. I dag testade vi Angelinis lunchbuffé. Supergott i avstressande miljö, inga barnvagnar eller skrikiga ungar, bara vuxna på affärslunch. Så nu kommer en rekommendation till alla trötta föräldrar. Lämna barnen/et på förskolan, gå ut och ät lunch på stan med din sambo, välj en restaurang där barnledighetsmaffian inte huserar. Njut av tystnaden och av att få äta utan att bli avbruten av spilld mjölk eller "vill inte ha".

måndag, november 19, 2007

Storflickastol

Dotter har börjat protestera och vill inte längre sitta i sin Antilop. Vilken tur då att syster yster tog sig en tur till IKEA i helgen och köpte en storflickastol till dotter. Stolen heter förstås något annat egentligen (Agam)

torsdag, november 15, 2007

Änglaspel

När jag var liten och firade jul hos mormor och morfar började alltid julaftons morgon med härlig frukost. Alla som känner min morfar och mormor vet att det betyder slafs (ett helt underbart gott bröd min morfar bakar), kesomese (en blandning av keso och messmör, är mycket godare än vad det låter) och ett änglaspel som plingar.

I dag när jag som på rutin kollade in Designonlines nyheter, hittar jag dom här fina änglaspelen. Lite mindre än vanliga änglaspel, men åhh så söta.

onsdag, november 14, 2007

Ljusen värmer i vintermörkret

Det är mörkt och kallt. Nästan ingen snö, som i vanliga fall brukar göra november lite ljusare. Det är nästan så att man längtar till advent. Att få hänga upp stjärnor och ställa några stakar i fönstren. För närvarande eldas det hej vilt med värmeljus här hemma, lite mysigt och värmande.

tisdag, november 13, 2007

Jonny och Mattias gör snyggt kök i Tänndalen

För ett eller två avsnitt sedan gjorde Jonny och Mattias om ett kök i Tänndalen. Ända sedan dess kan jag inte släppa tanken på hur snyggt det blev. Är riktigt sugen på att göra en liknande fond i vårt kök, inte vid skåp-delen, utan i vinkel vid matbord och fönster. Jag tror det skulle bli jättesnyggt, vad tror ni?

söndag, november 11, 2007

Alla pappors dag

I dag är det alla pappors dag. Sambo fick en bok, som han längtat efter, av dotter. Det blev "Tröstaren" av Karin Wahlberg. En första recension av boken blir: "Skitbra! Jag har redan läst 60 sidor". Sedan så blev det blommor. Pappor gillar blommor lika mycket som mammor, eller så kan mammor njuta av pappors blommor.

Min pappa fick ett fint vin att dricka vid tillfälle, hoppas det smakar lika gott som etiketten var fin!

Vi har varit på farsdagsmiddag hos min pappa, ätit god kyckling med gorgonzola och päron. Till efterrätt blev det prinsesstårta, mums. Jag rullar fram, fullt med grädde och marsipan i magen.

fredag, november 09, 2007

Fredagsmys med familjen


I kväll ska vi fira att sambon fått nytt jobb. Det är helg. Fastän jag jobbar i morgon, så känns det att det är helg. Nu ska vi njuta av en mumsig middag. Receptet på inbakad kyckling hittade jag på expressen.se

PS(20.21): hittar inte igen receptet på expressen, men jag ska skriva in det en annan dag. Nu ska vi se på film och mysa.

torsdag, november 08, 2007

I dag har voven fått manikyr

Inte manikyr, det är kanske mer för människor. Hon har fått sina, allt för långa, klor klippta. En riktig pärs varje gång. Jag tvångshåller henne nere, halvt om halvt liggande över henne, samtidigt som kloklipperskan (vet inte vad man ska kalla den utomordentligt duktiga tjejen som klipper klorna) klipper och filar ner klorna.

PS: Cita önskar sig en doggilounge i julklapp, gärna en brun.

onsdag, november 07, 2007

Sassabrassa - En snygg ljusstake till advent

Tänka sig, det är bara tre veckor kvar till första advent. Även om snön regnat bort och det inte alls känns som juletid än på länge, så är det nog bara att inse att den kommer fort och snart. Hittade i alla fall den här fina, lite annorlunda ljustaken med plats för fyra stycken ljus och perfekt till advent. Den är designad av designprinsen himself, Sigvard Bernadotte.

måndag, november 05, 2007

Kärlekskranka fåglar

Designonline har fått in jättemånga fina väggdekorationer. Den här med kärlekskranka fåglar gillar jag. Skulle vara fint att ha den på någon vägg någonstans, ska bara komma på var.

lördag, november 03, 2007

Första snön

I dag när vi vaknade var hela värden vit. Det har snöat massor och dotter var lycklig över att få gå ut och leka i snön. Jag stack till skogs och plockade lite blåbärsris, innan det var helt översnöat. Av blåbärsriset och lite annat grejs har jag gjort en fin krans att ha brevid dörren. Känner mig riktigt stolt över att jag, den opyssliga, lyckats med att få till en så fin krans.

torsdag, november 01, 2007

Nya kuddar i soffan

I dag var jag och kollade in nya EM i Gribas gamla lokaler (Umeå). Så mycket snyggt. Hittade bland annat en garderob med skjutdörrar till överkomligt pris, så nu vet jag vad jag ska önska mig i julklapp (presentkort på EM).

På prylavdelningen hittade jag fina kuddöverdrag, som nu hittat hem till min soffa.